Liceul Teologic Ortodox "Cuvioasa Parascheva"

Mănăstirea Agapia, Județul Neamț

Centrul de Documentare și Informare

Program de lucru
Program Clubul My Self


ACTIVITATE EXTRACURRICULARĂ
Anul școlar 2014 - 2015


    Ca în fiecare an, Centrul de Documentare și Informare al Liceului Teologic Ortodox ”Cuvioasa Parascheva” – Agapia vă așteaptă cu noi oferte educaționale și informative interesante și care să vă formeze gustul pentru lectură, pentru cunoaștere, pentru viața culturală și duhovnicească. În acest an vom adăuga puțină sare, piper și mirodenii. Mai exact, vă propunem SFERTUL ACADEMIC, o activitate fulger, setată pe o durată de 15 minute, care se va derula câte o oră pe zi, de 4 ori într-o oră, cu același conținut al cunoașterii: un mare oraș, un mare eveniment istoric, o carte, un scriitor. Cnossos, Iliada, Paris, Războiul Rozelor, Muzeul Evului Mediu, de exemplu. Astfel, vă propunem ca timp de o săptămână, 15 minute dintr-o zi la alegerea voastră, să le pierdeți în mod util, informându-vă și smulgându-le astfel trecerii haotice a timpului. La vremea bilanțului, la sfârșitul unui an școlar, veți fi în posesia a 35 de informații noi, care se vor rostui, se vor configura în ceva mai larg, mai înalt și foarte nobil: cultura voastră personală.

   Pasiunea pentru a citi și a scrie a unora dintre voi va primi anul acesta un accent grav, acordându-i-se cea mai mare atenție. Activitatea din cele două secțiuni ale Clubului buchiniștinilor, Prăvălia de ceai, litere, jazz și alte nimicuri (Lectura la zi și Cartea de nisip) se va transforma într-un proiect local, în parteneriat cu alte licee din zonă. Astfel, veți citi cărți noi, fascinante, veți descoperi pasiunea de lectură a altor colegi de generație și concluziile lor despre cărți și autori despre care nu ați auzit vreodată, veți învăța să scrieți, să exprimați emoții și idei, dar și acest lucru este cel mai important, să trăiți lectura ca o formă de cunoaștere a lumii și a eului propriu.

    Mai sunt și alte surprize pe care le veți descoperi când veți deveni buchiniști în Agapia, în Prăvălia cu dichis care vă așteaptă cu ceai, litere, jazz și multe, multe alte NIMICURI.


Un buchinist înrăit,
Elena