Auxiliare didactice
Spațiul lecției ar putea fi definit subiectiv ca un spațiu de dialog cultural și emoțional dintre un adolescent și un adult care știe mai multe într-un anumit domeniu, dar în primul rând știe mai multe despre psihologia vârstelor și despre cum o anume cantitate de informații aride, obiective, ar putea deveni un conținut intelectual subiectiv, emoțional sau practic pentru acest adolescent. Preocupări constante ale societăților de pretutindeni, educația în general, pedagogia și metodica în special, sunt arte ale modelării minții și sufletului unui tânăr. A găsi cheia de boltă, a transforma cele 50 de minute ale unei ore într-o șansă a înțelegerii, a suspansului provocat de emoția acestei înțelegeri, reprezintă cu certitudine recompensa cea mai elevată a demersului pedagogic al unui dascăl adevărat.
Pe această pagină puteți găsi auxiliare didactice care să ofere idei creative de desfășurare a unei ore, propuneri de auxiliare didactice sau secvențe de lecții care au avut un impact deosebit asupra elevilor. Vă dorim succes în activitatea dumneavoastră.
Teste virtuale:
1. Test iniţial. Clasa a IX-a
2. Definiţia comediei
3. Definiţia comediei 2
4. Definiţia tragediei
5. Genurile literare
6. Genul epic
7. Test de scriere corectă
Fișe de lucru: Reactualizarea cunoștințelor clasa a IX-a, clasa a X-a, clasa a XI-a, clasa a XII-a
Povestea vorbei sau despre scrierea corectă: aici
Reactualizarea cunoștințelor: figuri de stil, genuri şi specii literare, reguli de scriere corectă, teme și motive literare X.